Presentació

La Coral dels Enginyers va començar a fer camí en el món del cant coral al mes de setembre de 1999 a proposta d’un grup de membres de l´Associació d´Enginyers Industrials de Catalunya, que la Comissió de Cultura de seguida acollí. Des de llavors, la Coral ha treballat i interpretat repertoris d’èpoques i estils ben diversos, tant de la polifonia litúrgica i profana antiga i del Renaixement, com la música dels nostres dies, sense oblidar la música popular ni els compositors catalans. Fins ara les nostres actuacions han tingut lloc tant a Catalunya com a diverses ciutats espanyoles o europees. Ha realitzat diversos concerts d’intercanvi amb corals de Barcelona, Madrid, Bilbao, Deva, Rosheim (França), Ihringen (Alemanya), Amsterdam (Holanda), Villemagne de l’Argentière (França), Coimbra (Portugal) i Liège (Bèlgica). Per celebrar el seu desè aniversari, el 13 de juny de 2010, va organitzar un concert extraordinari a la sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona, amb la participació conjunta de la Coral del Col∙legi d’Advocats i la Coral del Col∙legi de Jesús Maria, ambdues de Barcelona, amb la interpretació dels més coneguts cors d’òpera. El 15 de novembre de 2013 va participar en el concert “Música contra el cáncer” al Gran Teatre del Liceu, juntament amb l'Orquestra i Coral del Medical Music Group de Washington, l'Orquestra “Ars Medica” i la Coral del Col∙legi de Metges de Barcelona, l'Orquestra de la Universitat de Barcelona, la Coral de l'Hospital de Sant Pau i la Coral del Col∙legi d'Advocats de Barcelona a benefici de la Fundació Josep Carreras i Grup Àgata. El 7 de novembre de 2015 va celebrar el seu quinzè aniversari amb un concert-­espectacle al Teatre de Sarrià.

Ha estat dirigida des del seu inici fins el 2009 per en Jesús Cruixent Flo, Enginyer Industrial, el 2009 per Eulàlia Benito i fins al 2011 per en Damián Moragas. Actualment n’és Director en Jordi Marín i Montañés.

Per tant podem considerar que la Coral dels Enginyers és avui una entitat plenament consolidada al si de l'Associació d´Enginyers Industrials de Catalunya i està adscrita a la Federació Catalana d’Entitats Corals. Totes les activitats de la Coral d´Enginyers tenen el suport de la Comissió de Cultura.

Objectius: 
Ens proposem adquirir un nivell de cant i repertori que ens permeti representar adequadament, en l´àmbit del cant coral, a la Institució que ens acull i poder-li aportar, en els actes socials que ho consideri convenient, el component musical que representa el cant coral. Per assolir aquests dos objectius bàsics ens proposem:
  • Consolidar i enriquir un repertori que ens permeti afrontar els reptes que ens anem proposant, amb la il.lusió de poder oferir concerts cada cop més interessants, tan aquí com a d’altres llocs. Sigui de forma individual com compartint-los amb d’altres grups corals, del pais o d’altres indrets.
  • Reforçar els lligams de la Coral amb l´Associació, integrant-nos i potenciant els aspectes socials i de representació: amb l’adequada presència en els mitjans de comunicació del Col.legi/Associació (web, butlletí informatiu, agenda, etc.), tot i participant en els actes socials que l´Associació d’Enginyers Industrials consideri convenients

LLOC I HORARIS D'ASSAIG

LLOC:
Casa del Mar, carrer d'Albareda, 1-13, 08004 Barcelona

HORARIS:
Dilluns i dimecres de 19:30 a 21:30 hores


Mostra Coral dels Enginyers en un mapa més gran