divendres, 1 de maig del 2015

Viatge i concert d'intercanvi amb la Coral La Magnanarelle a Liège

Viatge i concert a Liege 1 maig 2015

El cap de setmana llarg de l'1 de Maig del 2015 la Coral dels Enginyers va fer una visita a Bèlgica amb la finalitat de fer un concert a Liège i, aprofitant, fer una mica de turisme.

La Carme Minguet es va encarregar de contactar amb la coral “La Magnanarelle” de Liège que va acceptar rebrens i, posteriorment, visitar-nos a Barcelona.

Vàrem sortir de Barcelona el 30 d'Abril en dos vols (matí i tarda). Els que viatjaven al matí varen ser rebuts a l'aeroport de Brussel.les per representants de la Coral “La Magnanarelle” i conduits en el bus de la Lili a l'Atomiun, que vam visitar. Vàrem dinar en el recinte de la “bola” superior del monument, disfrutant d'unes vistes espectaculars. Com que ens vam oblidar de fer la foto de grup, després d'una llarga passejada amb el bus vàrem tornar a l'Atomiun, on, ara si, ens vam fer la foto de grup.

El bus de la Lili ens va portar a Liège per allotjar-nos a l'Hotel Husa Coronne, situat al costat de l'estació del ferrocarril, espectacular disseny de l'Arquitecte Santiago Calatrava.

Atenent a l'amable invitació dels membres de la coral belga, alguns components de la nostra coral es van allotjar a casa seva.

L'1 de Maig al matí vàrem visitar la mina de carbó Blegny, tancada des d'el 1980, però ara recuperada com atracció turística. En José Antonio, fill d'immigrants espanyols i antic treballador de la mina, va acompanyar un dels dos grups de visitants. Va ser una visita molt interessant i entretinguda.

A la tarda ens vam dirigir a l'Eglise de Saint Denis de Liège per el concert. Després d'escoltar un agradable i ven interpretat repertori de cançons lleugeres de la Coral “La Magnanarelle”, dirigida per la seva jove i dinàmica directora, vàrem fer el nostre concert, que, en paraules del nostre director Jordi Marin, es va aguantar prou bé, esvaint els dubtes que l'assaig previ havia provocat. Vàrem cantar Missa brevis, Paraula 1 de les set paraules, Panis Angélicus, El cànon de la pau, La Pàtria Nova i El cant del poble. Conjuntament amb la coral belga, vàrem cantar El cant dels ocells i La, la, la je en l'ose dire. Un públic entregat, integrat també pels nostres fidels acompanyants, ens va premiar amb llargs aplaudiments.

Al vespre vàrem sopar al restaurant “La Capitainerie”, al costat del riu, unes mandonguilles típiques de la zona de Liège, que al nostre company Josep Maria Lladó no se li van posar gaire bé.

Després d'un matí lliure, la tarda del dissabte 2 de Maig vàrem fer una visita gratuïta al Mussée le Grand Curtius oferta per l'Ajuntament de Liège, on el Conseller de Cultura de la Ville de Liège ens va donar la benvinguda. Es van fer diversos parlaments d'agraïment i les dues corals van fer un mini concert.

Al vespre vam anar a l'Ecole St. Barthélemy, on els membres de la coral “La Magnanarelle” ens van oferir i servir ells mateixos una magnífica fondue “Vigneronne” (pollastre cuit amb vi calent). Després, parlaments, balls i rialles, en un agradable ambient d'amistat i satisfacció.

Un grup de cantaires i acompanyants es va quedar a Bèlgica tres dies més i l'altre va marxar el matí del diumenge 3 de Maig en l'autocar de la Lili cap a Brussel.les. Desde l'autocar, en Juanjo ens va fer una experimentada explicació dels edificis de les institucions europees que anàvem veient. Després de prendre el ben elaborat picnic que els membres de la Coral “La Magnanarelle” ens van preparar, i d'una visita turística a la “Gran Place” de Brussel.les, l'autocar de la Lili ens va portar cap a l'aeroport, donant per finalitzada l'acollida.

Agustí Llobet

Documents
Programa del concert
Cartell del concert
Visita per Brussel·les i foto del grup a l'Atomium

Sopar a Sainte Véronique

Uns moments del concert, amb les gravacions de so del Cant del poble i del Cànon de la Pau i Pàtria Nova

So de Cant del poble
So de Cànon de la pau i Pàtria Nova
Glòria de la Missa brevis Sancti Joannis de Deo de Joseph Haydn

Parole 1 de Les 7 paroles du Christ en croix de Cesar Franck

Panis angelicus de Cesar Franck

El cant dels ocells - Tradicional catalana

Sopar al restaurant La Capitainerie al costat del riu

Vista al Mussée le Grand Curtius

Sopar a St Barhélemy