divendres, 3 de maig del 2019

Viatge a Bilbao i concert amb el Coro de Ingenieros de Bizkaia

Concert i viatge a Bilbao 2 a 5 maig 2019

Convidats  pel Coro de Ingenieros de Bizkaia, la Coral ha viatjat a Bilbao per fer un concert a l'Església de San José de la Montaña.

El viatge ha estat en autocar  per disposar de moviments més lliures i fer excursions per la zona.

Ens hem allotjat a l’Hotel Hesperia, just al costat del nou Estadi de San Mamés, verdadera meravella arquitectònica i que va agradar moltíssim als companys aficionats al futbol.

El divendres varem visitar el Museu Guggenheim,  admirant les col·leccions permanents i les itinerants, a més de gaudir de les explicacions referents a la seva arquitectura.

A la tarda ens traslladarem a l’Església de San José de la Montaña, per fer una mica d’assaig i preparar-nos pel concert del vespre.

El concert va començar amb unes paraules,d’introducció, part d’elles en català, per part del Coro de Ingenieros , que a continuació va interpretar quatre peces, deixant la part més important del concert a la nostra Coral que va  cantar  deu cançons.

Abans del cant conjunt final, ambdós presidents varen intercanviar  presents  com a record   de la trobada. Per part del Coro de Ingenieros, un quadre del Guggenheim i per part de la Coral dels Enginyers, una reproducció de les xemeneies de la Casa Milà.

La interpretació conjunta de Maitia Nun Zira va cloure l’acte.

A continuació ens  traslladarem a la Seu del Colegio de Ingenieros de Biskaia, on en el seu esplèndid local ens oferiren un lunch, finalitzant amb cants populars acompanyats per la incansable guitarra   del nostre amic José Carlos.

 Dissabte  varem anar a visitar el Puente de Vizcaya , obra emblemàtica de l’Enginyeria del Segle XIX, perfectament mantingut, que permet el pas de persones i vehicles de Getxo a Portugalete. Amb l’ascensor existent   accedirem a la part superior i gaudirem del passeig per la passarel·la sobre la Ria amb vistes espectaculars del seu entorn.

De Bilbao viatjarem a Bermeo, població pesquera de gran tradició .El dinar va  ser en una taverna típica, degustant l'exquisida gastronomia basca.

A la tarda varem anar a  Gernika  i visitarem la Casa de Juntas, per acabar  fent una fotografia de grup  davant de l’emblemàtic Arbre .

Diumenge finalment  va tocar tornar a Barcelona, tot fent una parada a Santo Domingo de la Calzada, ciutat monumental, “donde cantó la gallina después de asada”.

Frederic Montalvo

Documents
Programació del viatge
Programa del concert
Cartell del concert
Dossier Encuentros Corales de la Ingenieria
Intercanvi de notes entre els presidents de les dues corals
Atuació de la Coral dels Enginyers

Santa Lucia
O Sole mio
E l'Allegria
Canzone gondoliera
Nera izango zen

Vídeos filmats per:
Maria Rosa Closa

Actuació del Coro de Ingenieros de Bizkaia i conjunta

Esta tierra
Maite
Maitia nun zira?

Vídeos filmats per:
Maria Rosa Closa
 
Sobretaula del sopar amb el Coro de Ingenieros de Bizkaia

Vídeos filmats per diversos filmadors

Fotos variades del viatge
fetes per diversos fotògrafs