diumenge, 10 de gener del 2021

La Coral i la Pandèmia

La Coral i la pandèmia gener de 2021

Després del Concert a l’Hospitalet de Llobregat dels Divendres Corals del Barcelonès el 6 de març de 2020, va arribar la pandèmia i sobtadament es varen suprimir totes les activitats col·lectives.

L’any 2020 la Coral complia 20 anys i teníem en projecte una serie d’actes lúdics i musicals commemoratius, amb un Concert a la Basílica de la Mercè, el mes de novembre. També havíem programat una sortida pel mes de juny a Cervera i Tàrrega per fer un Concert i visitar la Fundació Casa Dalmases regentada per la filla del nostre company Javier Jürschik.

Tots aquests projectes varen quedar ajornats indefinidament a causa de la normativa sanitària i la supressió dels assajos presencials. L’activitat de la Coral va quedar suspesa i la nostra seu, la Casa del Mar, tancada i dedicada a temes relacionats amb la pandèmia, aprofitant les instal·lacions d’ allotjament existents. Les relacions entre els membres de la Coral van passar a ser únicament de comunicació per e-mail o wattsapp.

Desprès de l’estiu, al setembre es va produir una tímida obertura dels Centres Cívics, i tot i amb les limitacions imposades per les autoritats sanitàries varem començar alguns assajos presencials molt reduïts, aprofitant l’oferiment de la Casa del Mar i la bona disposició de les sales en quant a neteja i distàncies i utilitzant mascareta. En petits grups per cordes varem poder fer uns quants assajos presencials en aquestes condicions.

Al poc temps, tant la FCEC com les autoritats sanitàries i la Direcció de la Casa del Mar, van aconsellar la finalització dels assajos presencials. Per tal de mantenir la cohesió de la Coral i a l’espera de temps millors, s‘ha optat per fer trobades i assajos on line mitjançant la plataforma zoom, tots els dilluns, que és el nostre dia d’assaig. Agraïm a la Isabel Cristina i en Josep Ma Macias la facilitat de connexió a aquest sistema.

En començar el segon trimestre hem cregut necessari plantejar-nos algun projecte per tal de poder cantar plegats i ens hem proposat fer un Concert on line, que s’ha començat a preparar amb molta il·lusió. Es un repte per tots nosaltres i representarà un esforç important per tots els cantaires però comptem amb l’ajuda dels nostres directors, i el suport tecnològic del nostre company Javier, de manera que esperem aconseguir-ho.

Frederic Montalvo

Assajos durant la pandèmia del covid-19 a la Casa del Mar

Assaig telemàtic per zoom durant la pandèmia del covid-19